Wednesday, December 5, 2012

JOM MAIN AIS! ( sunway pyramid)

Satu-satunya tempat ada permainan ice skating di pusat membeli belah ialah di Sunway Pyramid.
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
'Dialah yang menjadikan bumi bagi kamu: mudah digunakan, maka berjalanlah di merata- rata ceruk rantaunya, serta makanlah dari rezeki yang dikurniakan Allah: dan( ingatlah ) kepada Allah jualah (tempat kembali kamu sesudah) dibangkitkan hidup semula:( maka hargailah nikmatNya dan takutilah kemurkaanNya)'
(Terjemahan ayat 15 surah Al Mulk)
Mula kita jumpa Hotel  & Resort Sunway.
Parking di luar ni RM 10, di dalam Sunway Pyramid  RM 3.
Luar Hotel ni sangat cantik.
Lepas tu masuk ke bangunan Pyramid...boleh tengok Sunway Lagoon.
Dah pun tiba.
RM 23 untuk seorang dan RM 8 untuk sarung tangan.
Pertama kali, mesti teruja dan mendebarkan!
Saya hanya mencuba kasut tu... Ya Allah beratnya....tapi kalau tak berat macam mana nak berdirikan...
Bersedia....
Seeluknya ikutlah pembimbing....tapi mereka menapak sedikit-sedikit di tepi dan akhirnya....!
Dah cekap dah...
Tabik kpd Pn Rohaya, beliau mencuba hingga berjaya!

Alhamdulillah.
Semua pulang dengan gembira.

7 comments:

TUN TIJAH said...

Macam best jer...pernah pi sana tp hubby xnak main skating...itu mainan orng muda..hehe

TUN TIJAH said...
This comment has been removed by the author.
razijohari said...

TQ Kak Ju.....

afeezz said...

kat the curve pon ade ice skating ring mama

Dr Singa said...

sepelaung dari rumah saya
tapi tak pernah ada hati nak try ice skating...
sebab takut nanti ada orang ambik gambar saya taim jatuh
hehehheee

Kakzakie said...

Kalau anak-anak kakak agaknya suka nie. Tapi kalau kakak ters tergolek dok sedangkan tak ada apa-apa pun kadang boleh terpelecuk...

ieda said...

kak .. seronoknyaa anak2 happy kan
kalau saya gi anak2 tgk jelah
mereka x pandai
punn bdn berat2 semua ekek ;)