Tuesday, September 11, 2012

DI BAWAH POHON BAMBU, PUTRAJAYA.

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

Daripada Abi Said Al Khudri ra berkata beliau mendengar Nabi saw bersabda yang maksudnya " Sesiapa antara kamu melihat kemungkaran hendaklah dia mengubah dengan tangannya, jika tidak sangup maka dengan lisannya dan jika tidak sangup juga maka dengan hatinya. Itu adalah selemah-lemah imaan."(riwayat Ahmad, Abu Daud dan Al Tirmizi)

Saya memang suka tengok pohon-pohon bambu di tanam begini  melintuk-lintuk di kiri kanan jalan.
Suka sangat.
Mesti gambar punya...
Ini di Alamanda.
Dari Tasik kami ke Alamanda, konon nak makan-makan sambil duduk-duduk di bawah pohon bambu.
Tapi kami tersalah parkir, parkir di tingkat atas!
Macam mana nak bawa ayah turun?
-
Dalam keadaan ayah kurang terdaya, bawa je ayah berdiri dan mula cuba menuruni escalator....

Tiba-tiba....

Seseorang datang membantu...

Alhamdulillah. 

Sementara menunggu 'orang-orang perempuan ' berbelanja, ayah duduk di sini.

Makan makanan ringan je...

Ayah macam tak suka dengan makanan yang diberi...

Fatimah beri ayah susu HL. Fatimah sangat sukakan susu HL, sampai berhasrat nak menjual produk susu semasa tunggu result  SPM nanti.


Hehe saya pun ada.

Kami harap ayah gembira.

Alhamdulillah.
-
Sebarkan salam dan semarakkan amal.














6 comments:

Saya Disini said...

cntik la pemandangan sini

mamaina said...

cantik..bila2 kami ke sana mamaju bawa kami jln2 ya...
mamaju cari foto saya ka?klik APA-APA SAJA saja sept di blog saya. ada gambag saya dukung baby emad dgn kawan nama ruzila..tu la saya yg biasa2 saja...

eda_ej said...

redup je duduk kat situ kan.. =D

kaknor tmj said...

alhamdulillah... bahgia atuk di kelilingi ank menantu dan cucu2 dan dibawa berjalan2 pula tu, tak la jemu atuk memerap di rumah je

razijohari said...

Moga Tok Ayah sihat dan dirahmatiNya...

Daddy Ziyyad said...

salam perkenalan mama ju..

terima kasih berkunjung ke blog saya..

alhamdullilah, dipermudahkan urusan..ada yg dtg membantu ayah akak...