Wednesday, May 26, 2010

ZIARAH TEMPAT MAKAN

Hari ni awal pagi 7.30 dah berziarah ke Restoran Teh o Beng 70 sen. Nama kedai tu menarik....
Macam-macam ada nasi kerabu, nasi lemak , roti canai dll. Saya memilih lontong dan mereka memilih roti canai. Rasa...Alhamdulillah...tapi lontong dimasukkan sama kaki ayam yang dipotong kecil-kecil menganggu proses nak makan..!Tu gambar ayah dan ibu.

Di KLCC kami cuba makan gerai nasi padang. Lauk nampak menarik. Nasi lemak biasa lebih murah dari Alamanda, Putrajaya. Tapi kat sini telur dadar RM 1.60..Ikan berlada RM 3.80.
Rasa Alhamdulillah...

Ini kiosk Kek di KLCC. Cantik betul dekorasinya lengkap dengan chandelier. Kek kecil dijual dengan harga RM 10. Cantik-cantik !

Ini restoran kepala ikan Central market kat Warta Bangi.
Nasi Beryani kosong RM 3.00
Ayam madu RM 3.80
Rasa Alhamdulillah.
Gambar bawah tu Kari Kepala Ikan RM 50.00
Ada orang pesan kalau masuk kedai mamak tanya ada masak daging lembu tak?
Simbolikkan pertanyaan tu..Saya memang guna stail tu...
Ini nasi cendawan di cafe Sekolah Mahaad Hamidiah Kajang. Harga RM 3.00
Air buah RM 2.50. Agak mahal bagi standard sekolah!
Tapi diaorang kata ini cafe bukan kantin..!

10 comments:

manzlie said...

salam from Makkah..

nasi padang..peberet cl jugak tau..


waslam

azieazah said...

Wahh banyaknya tempat makan. Dalam masa sehari ke tu? Macam jalan-jalan cari makan... enak.

Rozali said...

Assalamualaikum MamaJu

semua tu mama ju makan ke

kalah rancangan jalan2 cari makan
he he

Wassalam

Hajah Zainab bt Abdullah said...

suka nasi padang...lauknya pelbagai !

Ummi Humaira said...

salam kak Ju...

lama tak tinggal jejak kat blog kak Ju...
he he he

ni baru la betul2 jalan2 cari makan..

kak su said...

Salam Mama ju...

Rasanya iaadalah beberapa siri jln2 cari makan kan...???

Bestkan dapat makan dgn org2 yg tersayang....Alhamdulillah.

Wslm

sitinurseberang said...

mama ju jalan2 kl?

shami2 said...

Salam Mamaju.,..

Jomlah ziarah makan kambing panggang kat rawang pulak cuti ada 3 hari nih...huhuuhu

Megat Shah said...

mahal tue air buah 2.50... slalunyer 2 ringgit je...hrmm

CekWa said...

Salam ziarah..seronoknya dpt makan dan berjalan2 ketempat menarik!