Friday, May 21, 2010

ANAK BANGSAWAN.....

Maaf  mama  siarkan gambar anak bangsawan bermata sayu ni. Mama memang amat menghargai
bakat yang dikuniakan Allah kepadanya. Hari-hari anakanda menulis dengan lancar sekali, mengalir seperti air deras...tiap hari ada saja bait kata yang menyejukkan jiwa...Memang anakanda hebat!

Ingat lagi anakanda tulis nukilan di bawah ini..

    Ya Allah
Jadikan awal hari aku sebuah kebajikan,
Pertengahannya kurniakan sebuah kebahagiaan,
Dan akhirnya adalah memperoleh apa yang diharapkan.
    Ya Allah
Jadikanlah awal hari aku satu rahmat,
Pertengahannya hadir satu nikmat
Dan akhirnya adalah satu anugerah dan kehormatan.

Anakanda juga tulis...

Diam tak bererti benci,
Marah tak bererti sakit
Mengelak tak bererti tidak sayang
Gembira tak semestinya cinta
Menangis tak semestinya bersedih

Bukakan akal
luaskan minda
Teguhkandiri
Biar kita mengerti.

Jestru mama harap jangan jadikan diri sebagai korban untuk melihat orang lain bahagia.
Tapi bagaimana dengan kata-kata anakanda" biasakan diri tanpa aku?"

Mama harap anakanda...bahagiakan diri....

Doa mama untuk anakanda sentiasa ada.

Salam untuk anak bangsawan....

23 comments:

Wawan Saini said...

terima kasih mama.
sekali lagi menitip perihal wan..:)

manzlie said...

salam from Makkah..


sungguh tersentuh dengan madah mama tuh...


waslam

Azima said...

Salam sayang Mama,

Semoga Mama sekeluarga sihat2 jer hendaknya..

Sungguh puitis kata2 tu Mama..punya maksud yang mendalam & tersirat..
Semoga wawan tabah..

Anonymous said...

salam..

mama sayang..

biasakan diri tanpaku juga....

mama ju, said...

Anakanda wawan,

Mama sentiasa mendoakan kebahagian kamu.Selamat dunia akhirat.


Anakanda Azima,
Sama-sama kita doakan dia ya!
Ada N3 baru?


TnHj Azli

Terimakasih datang.Terimakasih tolong doakan dia di hadapa kaabah!

Anonymous

Hi..hihi boleh berkenalan?

Ku Din said...

Bonda... nak tumpang sekali boleh ye...

Semoga Syurga untukmu Wawan...

Azima said...

Salam Mama..

InsyaAllah Mama..
Hehheheh..belum ada la Mama..sibuk sikit skrg ni (^_^)

Anonymous said...

salam
mama sayang..

(-_-).. detik demi detik ku hitung.....

mama ju, said...

Anonymous

Mama macam dapat rasa dua2 tu dari orang yang sama....

Mamaju..

Rozali said...

Assalamualaikum Mama Ju

nukilan yg boleh menyedarkan diri
kata yg penuh makna

doa mama saya aminkan untuk anak bangsawan

Wassalam

rosli said...

Salam Mamaju,

Mmg menyentuh hati, semoga anak ini berjaya serta sentiasa di berkati dunia dan di akhirat

Anonymous said...

salam

mama sayang...

(-_-).. iyer mama..

pasrah & redha ketentuan ilahi.. walau ranap..walau diriku rebah..

doakan saya mama..

mama ju, said...

aslkm

ANONYMOUS

Mama nak teka...orang yang duduk satu tempat dengan Wawankan?
Jawab!

Anonymous said...

salam
mama sayang..

alhamdulillah (-_-)...

matahatijiwa said...

salam ukhwah mama..salam ziarah..mnjenguk blog mama sebentar..nice blog..singgah2 umah kami pula...

sitinurseberang said...

salam mama Ju,

ikatan bermula dgn anakanda wawan :)
alhamdulillah, gerakan dari NYA
bersaudara berdoa bersama :)

mama ju, said...

ASLKM Matahatijiwa

Salam kenal dan salam ukwah.Terimaksih masuk rumah mama.mama rasa besar hati dapat berkenalan dgn cikgu..mama dah ke sana tadi..nanti mama expore lagi ya!

Menarik! Mama suka dengan mata tu!

mama ju, said...

Puan siti Nur

Terimakasih Nur.Akhirnya kita bersua juakan di sini? Moga kita dapat jumpa di alam realiti.

Kita doakan wawan sama2 ya!

Anonymous said...

salam

mama sayang

doakan saya juga :)

nasuha ahmad helmi said...

wah,saya suka baca ayat mama disini. cuma mungkin tak ikuti blog ni dari awal,siapa anak bangsawan ni?

Cikgu Ruqaya said...

Salam MamaJu
Madah yang menyentuh jiwa saya.
Mama Ju,saya Ummu Masyth,Entry Mama tentang ibu saya dah publish di blog ibu saya.Saya tulis di sini menggunakan email ibu saya.:)maklumlah blog ibu,saya tolong buatkan sikit-sikit.TQ mamaju

mamaju said...

Anakanda Nasuha

Anak bangsawan tu ada ..komen paling atas sekali! Kalau rajin tgk blog mama terdahulu ,Ada 2 N3 sebelum ini pasal dia.Tenguk Teratak Husaini atau add dia di fb.

mama ju, said...

Aslkm Cikgu Ruqaya

Terimakasih dan salam kenal.
Mama dah ke blog tu..nanti mama expore lagi... ibu pun cikgu macam Ruqaya juga?