Wednesday, November 4, 2009

LELAKI ITU

BERITA HARIAN

Beliau adalah Bekas Mufti Perlis.Ceramah2 beliau amat menarik.Saya sentiasa mengikuti rancangan 'bahtera Perubahan' di tv . Rancangan ini sepenuhnya dari idea beliau.Nampak agak keras ,sinis tetapi pada saya fakta2nya penuh tanggungjawab.
Saya juga membaca artikel2 beliau.Cerita2 beliau banyak di media.Saya mesti membeli majalah2 yang menampilkan beliau.Saya jadikan koleksi..

Beliau dilahirkan pada 1971 di Bukit Mertajam.Pulau Pinang.Bersekolah SMA AlIrsyad dan Kolej Islam Kelang.Beliau mendapat BA(Hons)Arab/Syariah Universiti Jordan.MA Pengajian Islam USM.PhD dari UIA.Beliau mendapat 5 ijazah Hadith sanad menerusi jalur ulama India 2001.

Sila baca Lintasan Hati oleh Faisal Tehrani dan Haji muda oleh Dr Ridwan Bakar mengenai beliau berkaitan isu sekarang...

5 comments:

rezeki said...

salam mama ju,

mmg memeranjatkan , atas dasar apa dia di tahan.
kerana kelantangannya membuat teguran tetapi apa yg dihujahkan berdasarkan quran , hadis dan sunnah.
apa nk jadi dgn negara kita ni pun tak tahu

Imran Paris said...

Mama Ju...adakah lelaki itu juga adalah lelaki yg dimaksudkan Kak Asnija....saya kian confuse ni :-)

azlina said...

salam kak ju..
ulasan ina ni tak ada kena mengena dgn lelaki itu he..he..sb blog kak ju tak de chat box ina beri jwb pada pertanyaan kak ju yea..gifrmine tu di komplek pkns shah alam...berada di tingkat satu sebelah kiri bangunan kalau kakju nak tgk suasana kedainya ada ina buat n3 di blog ina kak ju klikpd lebal jalan2...on kak ju...trm ksh sdi menziarahi ina...btw..lelaki itu hanya allah maha mengetahui semuga dia tidak teraniaya..doa org teraniaya allah makbulkan...

mama ju, said...

IP,tk kerana komen,kebetulan tajuk hari ni sama dengan datin pulak.Tapi lelaki mama di sini dah ada 3!Siapa agaknya yg datin maksudkan ya!Mama dh baca sambungan cita tu....

mama ju, said...

T kasih dik Azlina.Kdg mama ke situ juga tapi tak biasa sgt dgn tu.Nanti mama cari.Jumpa lagi.Wah macam2 yg dik tulis ,menarik...