Thursday, January 1, 2015

SEDIHNYA 2015

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Selawat dan Salam kepada Junjungan Rasulullah SAW.
Selamat tahun baru 2015.
.........tapi sedihnya bila bangun pagi baca sms dari Azie Gua Musang..

'.........sbb pergi semalam. Mereka cakap kain telekong untuk guna solat tak ada.....'

Harap teman-teman yang ingin menderma boleh berhubung dengan Azie Gua Musang. Azie seorang travel agent dan sukarelawan persendirian di satu penempatan di Gua Musang.

HP Azie- 011 40376964 ( line ke sana agak sukar sedikit. sms.)
No Akaun May Bank 153047874969( Nur azimah Rofien)

Allah sahaja yang membalas segalanya.

*Baru dapat telefon drp Azie. Barang keperluan lain selain makanan juga boleh diberi.
Rupanya ramai yang terlibat dengan rumah hanyut....

SEBARKAN SENYUM SEBARKAN SALAM
TAAT ALLAH TAAT RASULULLAH.



5 comments:

Kakzakie said...

Allahurobbi... sedihnya kakak baca Kak Ju. Hubby kakak dah di Kelantan sekarang ni tapi mereka di Tanah Merah dan agih di sana. Baru aje dia call kakak kejap tadi. Kakak memang ada bawakan banyak jugalah telekung org dewasa dan budak juga. Baju-baju dan sedikit keperluan utk diagihkan..

Moga ada group lain yg ke sana.

Kalau boleh terbang nak kakak pergi tau Kak Ju. Semalam jeep abang dah penuh tak muat nak masuk bantal sebiji pun dah tak boleh. Tak tahulah malam ni dia tidur macam mana.

Kakzakie said...

Kami cuba contact no. tel itu tapi dia tak jawablah Kak Ju.. Hubby kakak dan groupnya sebenarnya nak cuba ke sana setelah kakak inform tadi... nak tahu jalan juga.

Kakzakie said...

OK Kak Ju kakak dah dpt berbual dgn Azie tu. Malam ini mungkin group hubby kakak dgn groupnya akan bertolak ke sana itu kata hubby kakak. Kalau tak pun esok. Sebab mereka akan berada di Kelantan sampai Ahad.

afeezz said...

aper khabar azie? lama tak dengar kabar dia. harap dia ok di sana. sedih dengan keadaan banjir di pantai timur sana...

Kakzakie said...

Alahamdulillah Kak Ju malam tadi hubby dgn 3 kawannya sudah pun ke Gua Musang dan bertemu dgn Azie. Pagi ini mereka memulakan misi. Memula bersihkan masjid sebab dari JB ada bawa 2 waterjet oklah juga cuma tak ada elektrik. TNB ada bagi genset.

Kita doa moga semuanya berjalan lancar lepas tu dah boleh pergi tempat lain pulak.