Sunday, August 18, 2013

SYAWAL 10 - RAYA RUMAH JIRAN

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Syawal ke 10. Baru berkesempatan ke rumah jiran itu pun 'open house'
Turun ke bahagian bawah rumah.
Gambar dengan kebenaran tuan rumah...


Oleh kerana kami yang paling awal tiba, jadi sempatlah pot pet pot pet dengan tuan rumah.
Duduk-duduk di tepi kolam.
Kena tunggu jiran-jiran lain sampai baru menikmati juadah.
Mestilah posing-posing tepi kolam.
Naik ke atas balik, tenguk pokok buluh pun hairan....
Alhamdulillah.
Di hadapannya rumah Cik Aida. Cantik dia memterjemahkan angan-angan anak kecilnya yang inginkan rumah bentuk castle.


Makan di wakaf 
Saya bersama Lis, tuan rumah. 
Lepas makan, Lis kata makanlah bubur kacang durian yang dia masak sendiri!  hehe turun bawah lagi lalu ruang makan.




Masa turun Lis kata kenal tak..gambar tu.....terpisat-pisat nak jawab sebab tenguk dari jauh.
Dari dekat taulah itu En Said, tuan rumah!
Bersenang-senang di kolam.





Jiran belakang rumah. Cikgu .
Juliana jiran sebelah rumah.
Saya dan Lis.

Terimakasih banyak-banyak. Moga ukwah terus terjalin. Amin.

SEBARKAN SALAM DAN SEMARAKKAN AMAL.

3 comments:

Dr Singa said...

cantik nya rumah Puan Lis!

istana depan tu pun cantik..

Kakzakie said...

Rumah yg macam castle tu cantiknya. Mesti nama anak dia Intan.. bertuah si anak.

Anonymous said...

subhanallah besar & cantiknye rumah tu... pandai tuan rumah menguruskannya. tkasih atas perkongsian gambar yg cantik & suasana tenang... bertuahnye tuan rumah sekeluarge.

wana7370