Tuesday, February 12, 2013

PENGANTIN DAN ULAR!

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani.
'Sesungguhnya Allah dan para MalaikatNya selawat kepada Nabi. Hai orang-orang yang beriman berselawatlah kamu kepadanya dan ucaplah salam penghormatan kepadanya.'
(maksud ayat 56 surah Al Ahzab)
Masih dengan pengantin Najihah dan Wan.
Ini cenderahati daripada mereka. Nampak klasik sangat. Saya suka!
Terimakasih.



Hehe saya nampak kelainan sangat di majlis ini.
Saya kira pengantin lelaki peminat binatang eksotik!
Tengok pengantin perempuan, selamba je dia dengan ular!

Kenapa dia tutup muka? 
Apa tu...?



Tayang ular.... Saya dengar mereka berdua pengemar Sugar Glider.




Saya naik ke pentas, konon nak sentuh ular tu....

Kakak pengantin- Dr Nabilah.


Kami  ambil peluang bergambar.
Cucu-cucu saudara- Imtiaz, Madihah dan Izzah.

Jejaka pilihan .....



Adlina, Najwa (kakak pengantin) dan Ustaz Rajib.
Maisarah Hawwa' dan Fahmi. 
Akhirnya.....
Mestilah kami.....

Alhamdulillah.


 Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya
'Tidak sempurna iman seseorang daripada kamu  sehingga aku lebih dicintai olehnya daripada ia mencintai anaknya, ibu bapanya dan manusia semuanya'
( Hadis riwayat Ahmad, Bukhari, Muslim, Tirmiza, Nasai; dan Ibnu Majah'

Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya
'Setiap doa adalah terhalang sehingga berselawat atas Nabi'
(Hadis riwayat Ad Dailami)


Sebarkan salam dan semarakkan amal.

11 comments:

nadz said...

Assalammualaikum Mama Ju,

Ular?
Geli rasanya...

Kegemaran pengantin agaknya..atau sempena menyambut kehadiran Tahun Ular..
Mama nadz tengok anak2 dara Mama Ju dah besar, berwajah ceria dan sangat bahagia..sangat suka melihatnya..masa awal mula berblog rasanya mereka masih rendah2...

che mid said...

Salam.. wah ada tetamu yang cabut lari ke..

Dr Singa said...

wahhh !!
suatu kelainan sangat!!

pegang tak ? atau cuit sikit tak ular tu!!!??
:)

Hjh Noralenna Abbas said...

Eeeeeee...Ular jadi tetamu VVIP, naik pelamin...geli dan TAKUT!!

pB said...

first time ni tengok majlis yang sebegini unik

terima kasih kerana berkongsi pengalaman

Kakzakie said...

Kalau kakak dekat pelamin ada ular memang tak masuklah agaknya. Dibuatnya ular terlepas heeee....

ainhany said...

salama mama,

tabiklaaa mamaju...boleh juga berdiri seiring dgn raja ular tuuu....

opp selamat pengantin baru kpeda mempelai yg diraikan..: murah rezeki kelak. insya ALLAH

Daddy Ziyyad said...

Salam mamaju..

Saya cuma mahu berkata : Woww!!

Satu kelainan..unik..

Kesuma Angsana said...

Ular... no no no for KA TAKUT & GELI !

WanAmrul Asril said...

Thanx sbb sudi wat topic kt blog. Hehe.. Ular smua dh jinak...

TiranaAduka said...

salam mama ju
Nice post.