Wednesday, December 12, 2012

GOLDEN HOUR 12-12-12 DI PUSAT MARITIM, PUTRAJAYA.

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Wasiat Rasulullah saw kepada Abu Darda'
"Janganlah engkau menyekutukan Allah dengan sesuatu walaupun engkau dipotong, dibakar"
"Janganlah engkau sekali-kali meninggalkan solat wajib lima waktu dengan sengaja kerana barang siapa meninggalkan secara sengaja akan terlepas dari jaminan Allah."
"Jangan sekali-kali engkau minum arak, sesungguhnya arak adalah kunci dari semua kejahatan"
"Taatlah kepada kedua orang tuamu, seandainya keduanya menyuruhmu mengeluarkan seluruh hartamu, maka keluarkanlah semua harta untuk keduanya."
"Jangan engkau bertentangan dengan ulul amri( pemimpin) walaupun engkau memandang bahawa engkau lebih daripadanya."
(Terjemahan riwayat hadis Bukhari, Ibni Majah, Ahmad, Thabrani)
Hajat nak tengok Blue Hour di Pusat Maritim tapi terlepas...Ni  7.13 pagi.
7.16 pagi.
Ini Terminal Bot. Tempatnya cantik. Air penuh berombak-ombak.


7.22 pagi matahari belum keluar.
Golden Hour 7.23 pagi ! matahari dah menonjolkan diri. Alhamdulillah.



7.24 pagi.



7.26 pagi


7.30 pagi.

7.37 pagi.

7.42 pagi.

7.43 pagi.

7.45 pagi.
8.00 pagi. 

Awan yang cantik!

Misi untuk Golden Hour berjaya.
Masa untuk bersarapan di UMAI CAFE berhampiran masjid Sultan Mizan.
InsyaAllah kita sambung dengan misi Blue Hour pula.

-
Alhamdulillah.
-
Sebarkan salam dan semarakkan amal.
-
Fikir dan zikir.



8 comments:

Hjh Noralenna Abbas said...

SubhanAllah.....cantiknya....

rosli said...

Mamaju,

Subhanallah....cantik dan saat2 yang begitu indah....menunggu matahari terbit

Daddy Ziyyad said...

Nak kejar blue hour tu, selalunya pukul 6.30am dah kena terpacak di lokasi..hihihihih..Takpa, Mamaju rajin ke Putrajaya kan, boleh cuba lagi...Nanti tepek gambar kat sini utk tatapan semua...

Golden hour ni pun cantik view nya..Subhanallah

makcikkantin said...

mamaju pun kaki 'mengejar mentari' ke?

مسافر اسلام said...

Assalammualaikom wbt mamaju. Khaifikhaluki...lama tak singgah disini...seronok bersiar-siar ye...lama dah tak ke putrajaya....rindu rasanya kat Malaysia...

* cantik gambar...pandai ambil duna DSLR.

Wasalam

Dr Singa said...

cantikkk awakkkk!!!!

kena bangun awal sikit ;agi..
6:30-6:45 pagi
dan ketik shutter dan ketik dan ketik
sebab kita tak tau bila boleh dapat biru yang paling cantik...

afeezz said...

assalamualaikum mama

nasi lemak tu sedap ker? berapa hengget tuh?

Kakizan Omar said...

Untungnya anak2 mama.. kerana ada parent yang sangat sporting dan hebat.. :D