Sunday, December 9, 2012

GAZA DAN BUAH DI PUTRAJAYA.

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Pagi majlis di Masjid Putra, Putrajaya.
Bersemangat dengan Gaza!
Jom kita menyumbang untuk Palestin.

Bersemangat hingga salah tulis di hp-. Palestin!

Terjumpa Cikgu add math Maahad.

Dari sini ke Precint 2- ada karnival makan buah.
hehe bukan makan percuma.
RM 15 untuk makan sepuasnya.

Nampak macam tak ada orang, tapi sebenarnya ramai.
Kami memilih durian dan manggis. Harga ok, buah pun cantik.

Perbadanan Putrajaya ada mempamerkan 20 buah-buah Nadir.
Ya Allah saya hanya kenal buah pisang kaki!

Posing sikit...
Disediakan juga gerai-gerai makanan popular . Kami mencuba cendul songkok tinggi. Sedap lemak pekat sungguh!

Buah buah tadi kami makan di Laman Megalit tak jauh dari Shang ri La.
Bukan Musang King....
Laman ini cantik, ada tempat permainan kanak-kanak, alat-alat gim pun ada.



Taman Megalit. 




Alhamdulillah.
-


Sebarkan salam dan semarakkan amal.

Fikir dan zikir.

7 comments:

razijohari said...

Alhamdulillah.....

Hjh Noralenna Abbas said...

Salam Ju,
Saya suka sangat imej pada tajuk blog Ju. Juga yang berpayung-payung.

TUN TIJAH said...

Assalamualaikuum,
saya tertinggal aktiviti hujung minggu ini.

afeezz said...

assalamualaikum mama

buah2 nadir tu aper?

mamaina said...

saya pun tak tau buah2 nadie. Cuba mamaju tengok di sini
http://pmr.penerangan.gov.my/index.php/component/content/article/311-info-ringkas/6634-kenali-buah-buahan-nadir-di-negara-kita.html

memang benyakkkkkkkk yg kami tak tau..anak2 lagi la tak tau

pB said...

suka tengok gambar last tu

Papa Mifz said...

sekarang mmg musim buah2 tempatan nih kan...