Wednesday, July 11, 2012

SUNWAY

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang
'Sesungguhnya Kami telah  mengutuskan engkau ( wahai M uhamad).dengan kebenaran (serta menjadi )  pembawa kabar gembira (kepada orang beriman ) dan pembawa amaran ( kepada orang yang ingkar ) Dan (setelah engkau sampaikan semuanya itu ), engkau tidak akan diminta (bertanjungjawab) tentang ahli neraka.'(ayat 119 surah AL B aqarah)

 Sebut Sunway rasanya anak-anaklah yang paing suka. Di sini macam-macam ada.
Ada resort , hotel,  taman tema, permainan ais dan tempat membeli belah yang menarik.
Di hadapan resort.
Deko yang cantik.
Mak Arab punyalah ramai di resort ni, sampai ada tempat khas ala Arab!
Memandang ke atas dari lobi.

Dari tingkat 15 boleh menikmati keseluruhan taman tema.

Macam-macam ada

Entah batu apa,  belakangnya macam batu biasa, hadapan batu bersinar-sinar macam permata.


Di Sunway Piramid pulak, ada main ais memanglah ia menjadi kegilaan remaja. 



Jumpa Mak Datin,apa lagi pot pet-pot pet.
5, 6 tahun jugak tak jumpa ...


Deko di Sunway Piramid cantik.
Ini kedai dan cafe Fullhouse. Unik. 


Rekaan di butik Rimba pun menawan. Farah sudah tertawan...
Saya terpikat dengan beg-beg tangan.
Kedai makan kelantan.

Makan-makan sambil Nabil melukis.

Suasana Arab di sana sini.


Cupcake RM 4.90. Popular tapi tak pernah rasa.





Di deretan kedai-kedai cantik tu ada kedai buah!


Sangat bersih dan teringin nak membeli...
Membeli dan membelah!

Alhamdulillah.

-
















l

6 comments:

kaknor tmj said...

Salam Ju,
Cantik pemandangan di Sunway Resort, lama dah kak tak ke sana, adik dan adik2 ipar kak suka shopping di Sunway Pyramid. Ju datin tu Suliza Salam ke

Kak Izan said...

Best laa mama ju.. ingat dok Putra Jaya.. tapi bestlah mama rajin jenjalan.. nanti bolleh lah kita jumpa ekk.. :)

afeezz said...

assalamualaikum mama : saya baru sekali jer masuk sunway hotel tu. sunway pyramid byk kali dah....

hajiMete said...

bestnyer gi sunway tuuu.. ehheee

mamaina said...

1st time pi sana masa ia baru dibuka..bertahun dulu..now hanya sempat menjeling saja sebab bila singgah confirm cari pintu keluag tak jumpa...

CheNamNam said...

chantek pemandangannyer tapi macam gayat plak nengok pemandangan dari tingkat 15 tuhhh...:)