Wednesday, May 23, 2012

LUKISAN SENIOR NABIL DI UITM

2 Rejab 1433
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.
'Apabila matahari digulung.Dan apabila bintang-bintang berjatuhan. Dan apabila gunung-gunung dihancurkan. Dan apabila unta-unta yang bunting ditinggalkan. Dan apabila binatang liar dikumpulkan. Dan apabila lautan dipanaskan. Dan apabila ruh-ruh dipertemukan (dengan tubuh ). Dan apabila bayi-bayi perempuan yang di kubur hidup-hidup ditanya. Dan apabila lembaran-lembaran (catatan amal ) telah dibuka lebar-lebar.Dan apabila neraka Jahim dinyalakan.Dan apabila syurga didekatkan.
SETIAP JIWA AKAN MENGETAHUI APA YANG TELAH DIKERJAKANNYA.

(Terjemahan ayat 1- 14 surah At Takwir )


Mula-mula nak ucapkan Tahniah kepada
  Nabil  kerana keputusan peperiksaan semester mendapat Anugerah Dekan. Teruskan kejayaan!

Ini suasana di dewan UITM Melaka , pameran budak-budak Art and Design.
Terpegun..kreatifnya.... 
Media- charcoal
Media - Oil Painting.
Media - Charcoal.


Pukul berapa nak balik  ni.....
Media - Akriklik



Media -Oil Painting.

Media - Oil Painting.


Media - Oil Painting.


Ini adalah sebahagian dari hasil pameran yang memikat hati saya. Ini khusus untuk budak-budak Fine Art.



Ya Allah, ringankanlah ke atas kami semasa sakaratulmaut dan lepaskanlah dari api neraka dan kemaafan semasa diadakan perhitungan.  Berikanlah rahmat dan redhaMu Ya Allah. Amin.

-
Sebarkan salam dan semarakkan amal.


5 comments:

kakcik said...

Anugerah Allah kepada mereka - bakat yang sangat besar. :)

Kakzakie said...

Kreatif betul mereka. Kakak terpikat yg duduk tahiyyat dan tengok tv pegang remote tu... pandai betul.

Tahniah buat nabil... teruskan kejayaan dik. Moga anak auntie boleh berjaya macam Nabil...

atuk said...

Assalamualaikum Mama Ju

Alhamdulillah
moga Nabil terus berjaya...

sahromnasrudin said...

assalamualaikum kak

tahniah Nabil dpt DL...bukan senang nak dpt tu klu bukan kerana usaha yang bukan calang-calang jitunya

eda_ej said...

pandainye budak2 ni meukis.. kalau akak memang jenis tangan tak bedong..huhuhu..