Tuesday, April 12, 2011

MAKAN-MAKAN DI SINGAPURA (7)

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG.
 Firman Allah dalam Surah Hud  ayat 114 yang maksudnya "dan dirikanlah sembahyang  pada dua bahagian siang( pagi dan petang) dan pada ketika2 yang berhampiran dengannya dari waktu malam, sesungguhnya amal2 kebajikan ( terutama sembahyang) itu menghapuskan kejahatan."
Masih teringat lagi dengan Singapura. Jom kita makan pulak... Di atas tu roti dan kacang pool. Rasanya alhamdulillah, kuahnya bau aroma rempah agak kuat. Harga S 8.00( RM8x 2.3)
Ini sate. Sate kambing ...dagingnya lembut sangat, rempahnya terbau harum. Harga S 8.00
Ini Pari bakar. Rasa.. bolehlah.. tapi macam kurang mesra rempah2nya...Harga S 6.00
Ini ROJAK. Rasa..sedap. Kami pesan dua pinggan! Harga S 8.00
Ini MEE UPIH atau Mee Sampan. Ini makanan yang paling sedap . Kuahnya agak pekat, ala2 meejawa/mee rebus.
Harga S 8.00.

Ini nasi ayam dan nasi goreng. 
Ini sahabat kami di Singapura Tuan Syed Abbas dan Puan Nora.
Terimakasih belanja kami makan!

ASSALAMMUALAIKUM

Sebarkan salam dan semarakkan amal.  Amin.

9 comments:

Di sebalik rahsia hati -azlina 2 said...

assalamualaikum mama ju..

wah makan angin ke singapura...sedapnya menu mee upih tu nmpak menyelerakan...

afeezz said...

assalamualaikum mama ju : klu dollar sign tu ditukarkan kepada RM, lebih kurang gak harga makanan sana ngan kat sini kan. klu convert memang lah mahal....

Kakzakie said...

Assalamualaikum Mmaa Ju,

Eh... mama ke S'pore lagi ye. Balik kg terus ke sana lah tu....

Che Mid said...

Mama ju - mee upih tu rasa berbeza ke bila bubuh atau daun tu..

nursalamah said...

kedai makan ni dimana? saya nak pergi..

boxhousestudio said...

mama ju

kota singa memang best

sup tulang merah dah pekena kan

depa kata kat pulau sentosa sedap

ramai artis datang dan makan kat situ...

rosli said...

Mamaju,

Wah semua nampak sedap tu....nk kena try ni

rezeki said...

saya kalau pi sana makan mcD je kat orchad hehehe

psl lps makan boleh sambung soping lagi hehe

sahromnasrudin said...

assalamualaikum...

terakhir saya ke singapura pada 2004..itulah jua yang pertamanya heheheheee