Wednesday, March 30, 2011

ANASSTASIA ELIAS!


DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG.
Hazrat Abu Darda ra meriwayatkan bahawa baginda Rasullah saw bersabda yang maksudnya
"Allah swt akan membangkitkan pada hari kiamat setengah2 kaum yang mukanya cemerlang, menyilaukan mata. Mereka berada di mimbar mutiara. Orang ramai akan memcemburui dan beriri hati sedangkan mereka bukannya nabi dan bukan syahid"
"Mereka itu ialah orang yang berasal dari keluarga dan kampong yang berlainan yang datang berkumpul di suatu tempat lalu mencintai Allah dengan menyebutnya"
(Dari buku Himpunan Kitab Fadhail)
Saya mengenali Anasstasia Elias melalui anak saya Ulfa. Anastasia amat meminati seni .Macam-macam  seni dia minat.. Tapi yang paling saya tabik ialah kerjaseni dari empulur tisu!Bahagian dalam empulur di robek-robek...jadilah macam-macam..

 
Subhanallah.

ASSALAMMUALAIKUM.
SEBARKAN SALAM.

10 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Mama Ju

Subhanallah
bermacam2 cara Allah melihatkan kebesaranNya melalui manusia

Wassalam

AZLITA AZIZ said...

terpegun dan tak terkata....
indah sungguh Allah ciptakan manusia ini...
dgn akal yg Allah berikan ini lah keistemewaan manusia di mata kita...

afeezz said...

hahahaha.... cantik n kreatif

mohdandmeriam said...

salam ju..apa khabar tentu sihat..kakyam tak brapa sihat sekarang..,memang senilah anasstaasia ni..cantik betul hasil seninya..

nadz said...

Assallamualaikum mamaju,

Mama nadz suka sangat tengok kreativiti ni..
Nanti nak tiru -tiru juga dan test2 students..thank you..
w/salam.

Imran Paris said...

Mama Ju....salam dr Paris. Apa kbr? Menariknya hasil kerja Anastasia ni...mmg kelas :-)

alyrds said...

sungguh kreatif orang ini

AZLITA AZIZ said...

mama nanti ambil award kat umah ita.. :)

Anonymous said...

sangat2 pandai! macamana dia buat?! anasstasia, sedapnya nama, dia ada blog?

safiudin.com said...

menarik dan cantik.