Thursday, January 6, 2011

HOUSE WARMING DAN MEE HOON UNTUK ATUK!






 ASSALAMMUALAIKUM
DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG

Dari Abu Imamah RA dari nabi Muhamad saw bersabda yang maksudnya" Malaikat yang di sebelah kanan ialah ketua kepada yang sebelah kiri. maka apabila seseorang melakukan kebaikkan ditulis baginya 10x kebaikkan. Apabila ia lakukan kesalahan/ kejahatan, malaikat sebelah kanan berkata-tunggulah dulu, lalu ia menunggu 6/7 jam. Kemudian jika orang itu beristifar dari perbuatan jahat itu, tidaklah ditulis suatupun. Dan jika ia tidak minta ampun ditulis baginya satu kejahatan sahaja."
(Tabrani).
Atuk dah sampai office ke? Ni mama sediakan mee hoon goreng. Nah...makanlah....kuih tak ada, .tak de mood nak buat...Alhamdulillah kita masih diberi nikmat makan!


Mulanya berjalan setapak dua ke rumah jiran. Kami dijemput untuk majlis 'house warming'

Taraaa...dah sampai. Berjumpa tuan rumah. Kami berjanji dengan jiran  depan rumah Puan Ros dan Nik Marzuki.

Majlis ni memang untuk meninjau-ninjau sempena masuk rumah baru......

Bersama puan rumah.
Jiran- Puan Aida dan Puan Ros.

Tumpang duduk boleh?

Ruang rehat di perkarangan.

Bahagian dalam rumah.




Terimakasih tuan rumah. Nak balik dah....

9 comments:

sonata anak kancil said...

sedapnya mee hoon tu...sy suka !bye

Ati Masrif said...

salam kenal mama ju,

wah..ziarah sampai ke dalam rumah
cantik langsir tu

saper CL?
saudara kak ke?

FLW akak ye ^_^

ummu salmah said...

saya suka tenguk pinggan tu antik.... berapa tahun usia dia... ada lagi ko set nya

afeezz said...

salam dan selamat pagi mama : amboi... mee hoon ngan teh tu dihidang gunakan pinggan antik yer. susah nak dapat pinggan bunga camtu lagi kan...

Rozali said...

Assalamualaikum Mama Ju

Allahumma barik lana pima rozakana waakina azarbannar

nyam nyam
sedapnya mee hoon goreng mama

kat sini hujan dari subuh hingga sekarang... jadi
boleh tambah lagiiiii
he he


Wassalam

lindaishak said...

salam ju,
selamat tahun baru
wah blog baru,cantek dan menyenangkn ketika membacanya.saya suka sesangat.
terima kaseh.

Ayah Zain said...

salam mama ju,

terlioq ngan mee tu. nanti buatkan utk az pulak yer

Che Mid said...

wah cantik set sarapan pagi tu.. tentu dah lama simpankan. Selamat berjiran baru.. moga kekal baik sentiasa

Abdul Munir Sanusi said...

What'd the meaning house warming? LOL. Macam lawak je term nih.