Thursday, December 16, 2010

MAKA YANG MANA SATU DI ANTARA NIKMAT TUHAN KAMU, YANG KAMU HENDAK DUSTAKAN?


Dengan nama Allah yang Maha Pemurah Maha Penyayang.
Ayat di atas dari surah AR Rahman...28 kali ayat tersebut diulang-ulang....semuanya untuk kita berfikir....tengok mata kita? berkelip berjuta-juta kali....

Alhamdulillah, kita ada nikmat kaki....doakan moga kaki kanan saya kembali selesa seperti sedia kala.
Nikmat menikmati keindahan...
Longan yang ditanam di tanah berbatu pun berbuah!
Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan?

5 comments:

azlina said...

aslkm..mama..

betul mama nikmat allah jika di hitungpun tidak terhitung oleh kita...

manisnya seyuman mama di sebalik pohon longan..pastinya semanis buah logan tersebut...

btw ina doakan kaki mama do berikan allah kesembuhan..

Kakzakie said...

Salam mama ju,

Dah kenapa pulak kaki mama? Ini mesti kes banyak berjalan/cuti-cuti M'sia. Suruh adik mama tu urut... Mana tahu ok...

Wah... longan mama macam yg ada kat pasar la....

mama ju, said...

Aslkm Azlina

Hehe tu bukan mamalah....tu adik mama yg dtg berziarah ke rumah..

Aslkm Zakie

Sapa sangka nak sakit kaki, ni buka kes byk jalan tapi kes angkat barang berat!Mudah2an akan sembuh nanti.

sahromnasrudin said...

AS SALAM MAMA..cantikla wajah baru blog ini..lebih soft dan tenang je mata membaca..tahniah ya

مسافر_اسلام said...

Assalammualikom wtb mama, alhamdullah selalu ziarah blog MI. MI sibuk sedikit, baru hbs exam, doakan MI berjaya ya.

Jawapan mama akan MI jawab sendiri, segan nak jawab di blog. Masa N3 "Isteri soleha".

Rajin2 ziarah MI ya....kadang2 MI tak sempat nak update blog, wekend MI Khuruj 3H.

JazakaAllah