Tuesday, November 19, 2013

KE TAMAN BOTANI, PUTRAJAYA

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Mari menikmati keindahan ciptaan Allah di Taman Botani, Putrajaya.


Mula-mula sewa basikal. RM 2 sejam untuk hari biasa. Sewa mulai jam 9 pagi.
Tengok basikal rosak sama banyak dengan basikal yang boleh diguna!
Lepas tu rondalah....

ni tempat paling tinggi.



Ini pokok Ara atau Beringin.Akarnya bertali-tali.  Teringin cerita pontianak dulu-dulu....

Dah ada tempat untuk meninjau-ninjau ikan.

Pemandangan menghadap pejabat Perdana Menteri.







Pagar putih kawasan kediaman Perdana Menteri.

Air yang tenang.
Air terjun olok-olok...

Di hadapan bangunan utama.





Selepas pulangkan basikal.
Lukisan alam dari tempat parkir.

Alhamdulillah.


SEBARKAN SALAM DAN SEBARKAN SALAM
CINTA ALLAH CINTA RASULULLAH.


8 comments:

pt ส่าหรีสี said...

Assalamualaikum mama,
Seronoknya dapat berbasikal di sekitar sini sambil menimati keindahan alam. Rasa tenang dan damai je. Dah lama tak berbasikal

che mid said...

Salam Mama..tak pernah masuk Taman Botani cuma tinjau dari jauh je..

Thanks Mama for the nice pix..

huda said...

hai..

blogwalking,
nice blog..

visiting me back
hudakassim.blogspot.com

huda said...

hai..

blogwalking,
nice blog..

visiting me back
hudakassim.blogspot.com

huda said...

hai..

blogwalking,
nice blog..

visiting me back
hudakassim.blogspot.com

JunAina said...

Aina pi situ suka bawak anak2 naik tram.

Hjh Noralenna Abbas said...

Bestnya berbasikal di taman botani. Kenapa ek basikal rosak tak dibaiki?

makcikkantin said...

Eh, mana pi komen makcik??

McK ada tanya bila mama ju mai penang? homestay tu mama book online ke?

Mck tak tau sgt psl homestay sini tapi boleh chk sri sayang or google homestay near batu feringhi/tg bungah ....kot lah.