Wednesday, June 5, 2013

GAMBAR DI MOSSY FOREST, CAMERON HIGHLAND.

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.
Ya Allah,janganlah kiranya Engkau pesongkan hati kami setelah Engkau beri kami petunjuk, anugerahkanlah kami akan rahmat kerana sesungguhnya Engkau Tuhan yang Maha Pengurnia. Amin.

Ada wakaf di kaki hutan.
Sesiapa yang tak larat nak naik boleh tunggu di sini.
Di pertengahan jalan pun ada wakaf.

Action! heh tunjuk atas konon...









Pokok yang tidak bersentuhan ini pun ada di sini!



Moss di mana-mana!
Suami saya terpegun dengan buluh yang tinggi-tinggi, rasa nak tebang bawa balik!












Tangga penamat.

Kena ada perancangan sebenar jika nak ke denai seterusnya, Keluar dari tangga yang disediakan.






Alhamdulillah, dibawah sudah.
-
Semasa kami turun, semua kereta pelawat dah tak ada, kami berdoa moga tak bertembung dengan kereta sesiapa.
Masing-masing kumat kamit baca ayat-ayat Allah. Nabil memandu kerana suami saya tak nampak jalan! (agak gelap).
-

CINTA ALLAH CINTA RASULULLAH.




4 comments:

Dr Singa said...

daun yang tinggal rangka je tu kena makan dek ulat ke sebab dah reput rasa-rasanya...

cantik2 gambar!

Kakzakie said...

Buluh kecik tu kalau dekat bawah kakak rasa lama dah habis sebab masa nak PRU tempohari ramai org cari buluh macam ini nak pasanga bendera...

Daddy Ziyyad said...

Betul tu MamaJu..jalan naik ke situ, mmg ngam ngam sebijik kereta boleh lalu..kalau bertembung, kena pandai2 cari space nak ke tepi sikit...Saya naik sampai ke situ, tapi tak sempat masuk ke Mossy Forest ni..sebab terus gi atas lagi naik menara tinjau tu...Habis kat menara tinjau, dah lewat petang..dah gelap, risau nak masuk dlm Mossy Forrest :)

@perrosilent said...

Mossy forest agak adventurous, ada penjaga kat laluan yang very tricky...