Sunday, March 31, 2013

BELON PANAS 2013- PUTRAJAYA.

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.
Suasana jam 8 pagi Ahad.Waktu ni kami baru tiba.
 Belon panas dah tak berapa ada....semuanya dah berlalu.
'Wahai Tuhanku, berilah daku ilmu pengetahuan agama dan hubungkanlah daku dengan orang-orang soleh. Dan jadikanlah bagiku sebutan yan baik (nama yang harum) dalam kalangan orang-orang yang datang kemudian. Dan jadikanlah daku orang yang MEWARISI SYURGA  janattun Naim'
(maksud ayat 83-85 surah al Syu'ara')

Antara belon terakhir naik.


Dua belon khusus untuk pengunjung.



RM 20 untuk naik selama 5 minit, terhad kepada 300 orang.  Taklah naik tinggi....cukup untuk merasa.
Beratur panjang!


Seronok konon-konon main belon!

Belon ni banyak....


Hebatnya tiupan buih sabun dia....
Bayar RM 2 untuk cuba.

'dan janganlah engkau hinakan daku pada hari makhluk-makhluk dibangkitkan semula.'
(maksud ayat 87 surah al Syu'ara')

Heh siapa di screen tu?

Ini gambar dari blog orang lain......'outSyed The Box'

Pemandangan dari Masjid Besi.



4 comments:

sudipVSsenduk said...

2 tahun lepas $10 je naik belon panas tu...

Daddy Ziyyad said...

Saya mmg dah plan nak ke sini semalam, tapi mengenangkan sesaknya dgn orang...saya batalkan niat tu....

Hjh Noralenna Abbas said...

Saya dah merasa naik belon panas. Up..up n away.....

Kakzakie said...

Kak Ju pun ikut anak-anak naik juga ke? Kalau kakak macam gayatlah pulak tengok - sebab bayangkan kalau terjatuh hihi...