Friday, December 14, 2012

DATARAN PUTRA, PUTRAJAYA.

Dengan nama ALLAH yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
'Sekiranya Kami turunkan Al Quran ini ke atas sebuah gunung, nescaya engkau melihat gunung itu khusyuk serta pecah belah kerana takut kepada Allah. Dan (ingatlah), misal-misal perbandingan ini Kami kemukakan kepada umat manusia supaya mereka memikirkannya'
(terjemahan ayat 21 surah Al hasyr)
5.55 Masjid Putra.
Kredit semua gambar kepada Fatimah Ulfah Adnan.

6.29 Masjid Putra.

6.51
Langit bersih.
Dr Singa dan Dr Faizie, tolong settingkan....

6.53
7.02

7.15

7.21

7.23

SubhanAllah.


7.35
Posing atas jalan.  Putrajaya belum bangun sepenuhnya!

Tengah dataran penuh bunga.
7.33


Ini betul-betul di Pusat Dataran Putra. Kolam air.




Hajat nak naik basikal tapi pam basikal rosak!
7.34

 8.26
Akhirnya ke taman dekat dengan rumah.
Di sini pun boleh berbasikal dll.

Alhamdulillah.

Bahagia dan membahagiakan.( Prof Dr Muhaya)
Sebarkan salam dan semarakkan amal.-

Fikir dan zikir.

8 comments:

afeezz said...

assalamualaikum mama

mama ni bole jadi tourist guide putrajaya lah..

Dr Singa said...

7:15 7:23 kat Putrajaya kat mana?
( hehehheee.. nak tiru...)

ala..
saya hentam je...
Av mode
F11
Shutter Av mode pepandai cari..
ISO 100
:)

Kesuma Angsana said...

cantiknyer pic2 ni

Dr Singa said...

ok..ok.. tad tau kat mana!!
thanks!!
:)

TUN TIJAH said...

sangat mempesona....sayangnya orang Putrajaya sendiri tak sempat lagi menikmati keindahan itu.

Daddy Ziyyad said...

Salam Mamaju..

Cantik blue hour nya :)

Setting yg saya belajar & saya aplikasi utk shot macam ni, waktu macam ni:

- guna tripod ( sebab shutter speed akan jadi panjang, jadi utk elakkan blur image)

- set aperture f11 ke f18..bergantung..utk dptkan clear picture foreground & backround

- ambik banyak banyak shot...lepas tu pilih yg terbaik...

- must be in RAW. RAW file best, sebab senang nak edit.

مسافر اسلام said...

Assalammualaikom wbt mamaju....
Khaifahakuli....singgah sebentar disini sementara menunggu azan Jumaat . SubhanaAllah cantik gambar2 di putrajaya kan....

gadisBunga™ said...

untungnya dapat witness dan tembak sunrise....! dari masjid putra kan??