Monday, November 19, 2012

MUHARAM 5- PERTEMUAN BLOGGER DI LAVENDER HEIGHT

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pemurah.
1) HR Bukhari-Muslim dari Anas
" Sesiapa yang ingin dimudahkan rezekinya dan dipanjangkan umurnya hendaklah ia menyambung silaturrahim."

2) Dalam sebuah hadith disebut “Sesungguhnya kebaikan menambahkan umur dan kejahatan mengurangkan umur“. Di dalam hadith yang lain pula “Sesiapa yang ingin diperluaskan rezeki dan dipanjangkan umurnya, maka hendaklah ia menghubungkan silaturrahim” (Riwayat Bukhari)
Ahad 18/11/12, bertempat di kediaman Tuan Hj Hamzah (Pak Ngah) di Lavender Height, Senawang telah berlangsung satu majlis  pertemuan  blogger "kite-kite Aje".
Majlis ukwah dan memanjang-manjangkan silaturrahim.
Cantik sungguh pemandangan di situ, ala-ala Eropah.


Suasana agak basah...
Inilah Pak Ngah. Pertama kali bertemu.
http://al-lavendari.blogspot.com/
Saya macam takut je...
Masing-masing datang dan bawa makanan secara ' pot luck'
Macam-macam ada...


Orang kuat majlis Azieazah. Saya memang ingin sangat bertemu dengannya.
Azie memang aktif berblog.http://azieazah-aa.blogspot.com/
Sebelah Azie, Acik erna 

Antara yang hadir.
Saya dan Mak Ngah ( isteri tuan rumah- nama lupalah)

Kawan-kawan baru.


Acara ala-ala rasmi. Terimakasih kerana cendera mati yang diberi.
Gambar bawah Azieazah dan Datuk Abdullah Al Hadi sedang memilih cenderamati. 


Majlis taaruf''.
Selepas itu, jam 4.19 orang lelaki berjemaah di masjid.
Anak Akuzle Ayu yang baru 4 hari berkhatan.
Sdr Abil pun ada.

Kenapa Ziyyad ?

Doktor F (Daddy Ziyyad)  dan Datuk Abdullah.



Antara yang hadir.
Jam 6 kami pulang.
Terimakasih kepada semua dan tuan rumah.

-

Alhamdulillah.
-

Sebarkan salam dan semarakkan amal.



26 comments:

Daddy Ziyyad said...

Alhamdullilah..majlis semalam berjalan lancar...Seronok dpt berkenalan dgn MamaJu sekeluarga...harapnya lain kali, kita dapat bertemu lagi :)

Amie said...

Wah! Seronoknya dapat bertemu... moga erat silaturrahim...

Kakzakie said...

Amboi!! Kak ju bukan main ye.. Kakak rasa kakak malulah nak jumpa ramai-ramai macam ini itu yg kakak tak pernah join.

Kalau jumpa kak ju sorang-sorang naklah kakak hihi...

al-lavendari said...

terima kasih kerana sudi datang dan memeriahkan majlis .. itulah kuasa Allah, orang yang tak disangka2 - datang dan orang yang dijangka - tak dapat datang.

akuzle ayu said...

subhanallah! sy penah sampai ke 'umah' Mama Jue b4 this rupanya.. besh sungguh dpt kenal. insyaallah, lepas neh kita kenal lebih rapat lagi, Mama Jue. kelako plaks tgk gambo berpeluk 4 org tuh..kah3.. gegambo yg Nabil amek mmg lawo2... mmg org seni kan? harap2 jadilah kita ke Johor sesama...amin3

Yunus Badawi said...

Alhamdulillah seronok dapat berjumpa dgn rakan2 blogger tu. Sayang saya tak dapat bersama kalian... huhuhu

abdullah al-hadi hj muhamed said...

Salam,
Tak dapat berbual lama dengan suami semalam. Hadis2 tu memberikan peringatan yg cukup baik ..

nyanyisunyi said...

Alhamdulillah sy dapat dua org lagi kwn baru mamaju dn abil...seronok kan..tp first time memang memalu gitu...dah 2nd 3rd dah tak malu2 dah..sebab dah kenal asik muka tu juga nanti hehehe

jemput ke blog ida yg dah sejuk dan ada hantu kak limah tu heheh

Acik Erna said...

Assalamualaikum..acik pernah masuk kesini..dah pun jumpa tuan rumah.
terima kasih sudi berkenalan semoga ada kesempatan untuk bertemu lagi

Kakcik Nur said...

Huhuhu....

bujal X said...

Salam mamaju..ble add fb saya? Muhamad firdaus bujal.nak add mamaju ke grup KKA..TQ..

Azian Elias said...

Salam kenal..


sayang nya saya tak diizinkan ALLAH utk bersama - sama kali ini.. mmg seronok kalau dapat berkumpul dan bersilaturahmi..

INSYALLAH one fine day, kita akan bertemu..

Papa Mifz said...

Best nyer dapat hadirkan diri ke gathering2 mcm tu kan..

pB said...

Mama Ju ...

banyak nyer kuih muih

anaa said...

Salam kenal Mama Ju

kalau ada gathering lagi nanti kita berkenal2 di alam realiti pula ye.. :)

best kann geder2..

Hjh Noralenna Abbas said...

Kuih dakam kotak itu nampak sedap. Tentu sedap,betul mama Ju?

azieazah said...

Terimakasih banyak Mama Ju. Saya gembira dapat bertemu muka dengan Mama Ju. Cuma kita tak sempat nak borak panjang.
Semoga akan ada pertemuan lain lagi di masa akan datang...

*SiRibenMerah said...

salam kenal mama ju.. moga ukhuwah yang terjalin ini kekal selamanya :)

atuk said...

Assalamualaikum Mama

Mengingatkan saya perjumpaan PDKM

Citarasa Rinduan said...

assalamualaikum mama ju.

alhamdullilah.. terserlah ukhwah semua y hadir..

tahniah...
ps: eh! br tahu anak cikgu ayu masih dlm pantang...

JunAina said...

Salam...

Selamat berkenalan Mama Ju...gathering kali ini Aina tak dapat datang insyaallah lain kali kita jumpa...

Salam ukhwah.

zino said...

zino pun pertama kali sampai ke situ... suasana keliling nampak tenang je..

anitaare said...

assalammualaikum mama ju..

cantik gambar2 yg diambil..maaf tak dapat turut serta..apapun pasti meriah kan

CT said...

Sungguh seronok.

radziah said...

Menariknya....

radziah said...

Menariknya....