Tuesday, October 16, 2012

EMAK

 Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang,

Aisyah ra berkata bahawa Rasulullah saw bersabda yang maksudnya " Wahai Aisyah, bertaqwalah kepada Allah dan bersikap lemah lembut. Lemah lembut itu tidak lain adalah perhiasan dan jangan dilepaskan sedikit pun kerana tidak lain akan berlaku kebuurukan,"


Hari Ahad lagi emak dah balik kampong.
Masa emak ada di sini,kami ajak jiran-jiran datang.
Hehe nampak tak manis, makan tak bersaprah.....sebenarnya mula makanan di atas meja....

Dira, anak jiran sebelah rumah.
Ni gambar masa emak nak balik.



Ini gambar emak masa mula tiba.

Moga emak bahagia.
InsyaAllah emak akan datang MAHA nanti.
Aisyah ra berkata Rasulullah saw bersabda yang maksudnya " Wahai Aisyah, takutlah kamu akan segala perbuatan dosa kecil. Sesungguhnya untuk perbuatan ini terdapat tuntutan daripada Allah"(Riwayat Ibnu Majah, Ahmad , Ad Darami, Ibnu Hibban dan Al Qudha)
-

Sebarkan salam dan semarakkan amal.

7 comments:

atuk said...

Assalamualaikum Mama Ju

makan macam tu yg paling best...
boleh bertabah tambah

CekWa said...

Assalamualaikum, lama tak jenguk sini, apa kabar mama ju!

Mak Wan said...

Assalamualaikum Mamaju

bertuah masih ada emak...

razijohari said...

.....moge bonda terus sihat dan dirahmatiNya.....

Marya Yusof said...

As salam mamaju,

Cantik rumah mamaju... Marya kan selalu confuse yg mana satu mamaju ni...rasa mcm muda2 je orgnye....sebab byk gambar org muda dlm blog mamaju ni hiks ;)

Kakzakie said...

Tak pernah jumpa, tak pernah berbual tapi rasa macam dekat dihati kakak mak ni...

Kesuma Angsana said...

doakan yg baik2 for yr mum juga ye !