Wednesday, September 19, 2012

ZULKAEDAH 3 - CANOPY WALK, FRIM

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
'(Dan ingatlah) hari (kiamat yang padanya) ada muka ( orang-orang) menjadi PUTIH BERSERI dan ada muka (orang-orang )menjadi HITAM LEGAM.Adapun orang-orang yang telah hitam legam mukanya ( mereka akan ditanya secara menempelak) "Patutkah kamu kufur ingkar sesudah kamu beriman? Oleh itu rasalah azab seksa neraka di sebabkan kekufuran kamu itu"
Ada pun orang-orang yang yang telah putih berseri mukanya, maka mereka berada dalam limpah rahmat Allah (Syurga) mereka kekal di dalamnya.'
(Terjemahan ayat106,107 surah A-Li Imraan juzuk 4)
Sampai masa untuk berada di awang-awangan.
Sebelum bergerak ke sini, beli tiket dahulu di One Stop Centre

Tengok ni dahulu, senang nak ke mana-mana.
Canopy Walk ini berada 30 meter dari bawah. 

Mula-mula  gayat, lepas tu dah boleh berposing...
Keindahan pokok-pokok.

Derapan kaki. Garis di tengah tu rekahan ke?

Keselamatan harus di utamakan.

Di dakwa KLCC pun boleh nampak dari sini. ( tak nampak pun..)

Berhenti berehat.

Tali penyambung dengan anyaman padu.

Petugas Canopy Walk.

Selamat sampai ke penghujung. Turun tangga.
Alhamdulillah. Selesai.

Nak ke mana selepas ni?

'Dan ingatlah Allah tidak sekali-kali LALAI akan apa  yang kamu lakukan,'
(Terjemahan ayat 99 sura A Li Imraan Juzuk 4 )




Ya Allah, sesungguhnya kami berlindung padaMu dari kekafiran dan kefakiran dan kami berlindung kepadaMu dari azab kubur.
Amin.
-
Sebarkan salam dan semarakkan amal.



5 comments:

Kak Izan said...

pernah sekali.. :D

atuk said...

Assalamualaikum Mama Ju

belum sampai lagi
nampak seronok tu...

Saya Disini said...

KT MANA NI

Kakzakie said...

Adik masih boleh senyum-senyum lagi. Kalau auntie gayat tau apa lagi kalau ianya bergegar heee....

Dr Adnan Yusopp said...

Masa dulu2 pegi tak jumpa pula benda-benda ni ...