Thursday, June 21, 2012

SubhanaAllah AWAN!

1 shabaan 1433
Dengan nama Alah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Dalam saya mengagumi awan kebesaran Allah. Tiba-tiba kecoh di Sabah pagi 12 Jun 2012 jam 7.50- 9.00 lebih kurang awan  kelihatan menunjukkan kelainan.

Cuaca di katakan stabil tanpa hujan dan ribut.

Awan ini di katakan awan arcus. Ia adalah fomasi awan yang rendah dan melintang yang di kaitkan dengan hjung tepi ribut atau aliran udara sejuk dari laut bila tidak menjadi ribut.
Awan arcus ada dua. Satu awan landas dan  awan gulungan.

MasyaAllah. Kebesaran Allah. Allah sahaja yang tahu segala-galanya.
Bukan awan arcus. Awan yang saya ambil di Seria 29 Mei 2012.

Duduk di celah awan- jam 4.00 lebih kurang  1 Mei 2012.. Perjalanan balik dari Brunei.
Berdoalah yang terbaik untuk semua.

-
Sebarkan salam dan semarakkan amal di bulan Shabaan ini.


7 comments:

mamawana said...

subhanallah...alhamdulillah allahuakbar..

sonata anak kancil said...

kagum...teringin nak ke Brunei

Amie said...

Masya-Allah... cuaca inilah yang menyebabkan rakan2 dari KL tak dapat mendarat di KK, dan kapal terbang terpaksa landing di Miri pada 11 Jun 2012 lepas ye...

Anonymous said...

AllahhuAkbar... Dia lah yang menjadikan langit dan bumi... kebesarannya yang tidak dapat didustakan...

Marya Yusof said...

As salam Mama Ju,

SubhanALLAH... Masya'ALLAH... melopong saya tengok! Terpegun! Gerun pun ada! ALLAH! ALLAH! :)

rosli said...

Mamaju,

Wah kita satu geng, saya suka tgk gambar awan ni, mmg unik....di Sabah dan Sarawak memang ada awan yang begitu unik.

Cantik semua gambar awan ni. Subhanallah.

mamaina said...

Cantik awan2 tu...Setiap kali terbang saya suka tengok awan..

mamaju post la buku2 yg banyak dibeli tu..mana yg best bole saya pi cari kat bookstore