Thursday, June 23, 2011

LEMBAH PANGSUN, HULU LANGAT, SELANGOR.

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG.

Satu hari saya  ke Lembah Pangsun di Hulu Selangor. Dari KL perjalanan lebihkurang 30 minit.  Saya nampak  ada perkhidmatan bas dari KL .Kalau tak silap ia terletak  di Bt 18 Hulu Langat.
Lembah Pangsun ni tak jauh dari pintu masuk  ke Gunung Nuang. Gunung tertimggi di  Selangor. Pengunjung Lembah ini berkongsi tandas dan tempat bersalin pakaian dengan pendaki gunung.Ada dua chalet di sini...Damai, tenang, sejuk dan indah di sini.....tapi awas Lembah ini ada 'kepala air' ada amaran di situ.
Sdr  Syed Abbas dan adik saya Mohd Amin bersenang-senang  bermain air sambil makan ais cream!
Nabil
Nurul, emak dan kak Nora sibuk menyediakan makanan.
Adik ipar saya, CT dan anaknya Ariff begitu seronok mengharung air! 
Teman kami  Sdr Syed Abbas dan kak Nora dari Singapura.

Memang seronok menikmati ciptaan keindahan ciptaan Allah. Insyallah lain kali saya akan datang bersama suami dan anak-anak yang di asrama.

Assalamualaikum.
Sebarkan salam dan semarakkan amal.
Jadilah pencinta Al Quran. 

9 comments:

mancomjb said...

Asalamualaikum,

Maaf kerana masuk blog izin. Walau bagaimana pon Tq, tentang maklumat tempat ni. Kalau boleh beri alamat GPS (kodinat) nak juga kesini.

Terima kasih.

afeezz said...

assalamualaikum mama : area hulu langat tu mmg banyak tempat2 rekreasi macam ni. pilih jer yang mana berkenan di hati...

rosli said...

Mamaju,

Bestlah....air jernih dan sejuk. Lama tak datang sini

azlina said...

assalamualaikum mamaju...

seronokny tgk air terjun jernih airnya..tapi nampak mcm deras juga air mengalir...segar dan lihat panorama dan merasai kesujukan air alam semulajadi...

CekWa said...

seronok dan nyaman di sini

kak ina kl said...

tak pernah lagi pegi ke sini..cuma ke sungai congkak ajer..

selamat hari lahir farah nabihah adnan , semuga berjaya di dunia dan akhirat.

Suhaime said...

Salam pemilik blog,

Blog yang bagus dan persembahan yang menarik. Saya dah follow blog ini.

http://sohighmay.blogspot.com

AZLITA AZIZ said...

salam kak,
sejuknya rasa air sungai tu sampai ke tulang. pasti nyaman dan segar. air pun nampak bersih..

Miss Mirror said...

Mama Ju ....bestnya tempat ni. Tapi ada "kepala air"? Bunyi sungguh menakutkan..

Happy belated birthday to your daughter.