Sunday, June 6, 2010

SEKITAR LESTARI PERDANA LP 5

Gambar-gambar ni di sekitar taman rumah saya.
Kawasannya taklah luas sangat. Lestari Perdana letaknya di Bandar Putra Permai berhampiran pasar borong Selangor. Ia dalam kawasan Sri Kembangan.Ada kira-kira 20 buah rumah
yang diduduki.


Banyak rumah kosong...ada juga yang nak dijual, ada pulak buat
renovasi rumah....Ada yang iklan nak juall tanah...Tanah kosong anggaran dalam RM 42 sekaki.

Ini bukan rumah saya...




Di belakang taman, kawasan ni dulu hutan....sekarang dah bertukar . Agaknya nak buat taman perumahan...

Ini rumah jiran-jiran terdekat. Jiran yang selalu saya hubungi
ialah Puan Asmah...kring..kring...Rumahnya menurun empat tingkat ke bawah.
Dapurnya 'dalam tanah'. Rumah beliau cantik dan sangat bersih!


Ini rumah saya. Syukur Alhamdulillah.

13 comments:

Anonymous said...

salam
mama sayang

nak gi umah mama ler.. boloeh??

kak su said...

Salam mama ju...

Wow!..Bahagianya...punya rumah di tempat persendirian...jauh dari hiruk pikuk kan...Alhamdulillah.

Wslm

Rozali said...

Assalamualaikum Mama Ju

Alhamdulillah
moga rumah itu syurga dunia keluarga mama ju
memperolehi Syurga di Akhirat kelak
Insyaallah

saya ada pergi Listari Perdana flat 4 tingkat

Wassalam

manzlie said...

salam from Makkah


betulka tuh rumah mamaju...?

heheheheh


waslam

azlina said...

salam mama ju...

alhamdulillah ctk rmh mama..

bonda ke mekah penerbangan pukul 10.00 pagi dari klia pd 10/6/10
mam sdi nk berjumpa dgn ina dan bonda ina lagi lah bebesar hati teringin nk jumpa mama ju...lagi siapalah kami ni mama...
btw dr robiah memang ina suka sgt dgn dia pertama kali berjumpa semasa ank sulung ina nk ambil upsr dan sekarang usianya dh 19 thn..orgnya very friendly kan mama...
setiap kali ceramahnya penuh pengisian..
seperti membangkitkan kita dari lena yg panjang utk terus berjuang..

Ku Din said...

Salam mama Ju, wah cantik rumah mama ju tu... Kalau siap tentu hebat... nak datang la

mama ju, said...

Teman-teman

Terimakasih komen....
Rumah mama tak semana, rumah tu hanya semi D dalam sebuah taman perumahan buka kawasan persendirian.

Silalah teman2 datang ke rumah...tapi sekarang ni keadaannya sangatla teruk...

Anymous...kalau ke KL call ya..mama tau siapa tu!

Kak su..
macammana nak hubungi...tak dpt cari contac

Rozali
Nanti dtg rumah kawan tu..dtglah sini...

Hj Azli,
Tuan mesti datang ke rumah!

Azlina,
Insyallah kalau hari tu tak ada program kami ke KLIA.

Cikgu Din
Saya berbesar hati dapat kenal dengan penulis macam cikgu.

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam Ju,

cantik rumah Ju...ntah bila agaknya kak nab akan sampai ke situ...langsung tak ada idea kat mana nak tuju :(

azieazah said...

Wow! Bestnya kawasan rumah. Bahagia gitu..

Tumpang tengok...

mama ju, said...

Terimakasih Kak Nab dan Azieazah,

Hihi,bila2 kita jumpa. Kak Nab nanti calling2 le.

nadz said...

Assallamualaikum,
Seronok tengok rumah mama ju yang besar dan cantik tu. Kawasan bandar yang lengkap.
Berbeza sangat dengan rumah mama nadz kat kampung di Kedah ni..

jari | jemari said...

hihih best ke duduk rumah tu mama? :9

sitinur said...

mama ju duk selangor? kalau kesana nak jugak singgah jumpa :)