Tuesday, February 9, 2010

CAHAYA DALAM KEGELAPAN

Sekonyong-konyong cahaya lampu pun ditiadakan. Dapat pula berita Pencawang eletrik di Taman Equine ada masalah! Maka bekas-bekas lilin koleksi pun jadi bekas penerang alam.
Tu bekas lilin kristal dibeli dari Swedden...Biasan cahaya yang keluar cantik sekali...

Bekas lilin yang bercorak binatang tu dibeli di Afrika Selatan. Coraknya sungguh unik, siap ada gambar binatang lagi. Cahaya juga keluar dari bahagian tengah lilin. Bekas lilin ketiga tu dari Anjung, Putrajaya. Menarik juga bila tenguk biasan cahaya dari pecahan kaca yang ditampal-tampal!
Semasa nak makan menjelang magrib, kami order mee goreng dan nasi pataya. Suami saya menggunakan lampu suluh untuk makan time! Manalah tahu kot-kot tergigit cili hijau!

8 comments:

Ayah Zain said...

Salam MamaJu,

memnag cantik lilin2 dalam bekas lilin tu.Kalau gitu biar lah blackout memanjang, dapat menimati cahaya lilin yang romantik gitu

SiNoMoSa said...

Salam mama ju,

Cantik..i like hehe

rezeki said...

salam mama ju

mmg cantik sungguh menerangi kegelapan malam

Hanis said...

salam mama ju,

eee sukanya bekas lilin yg 1st tu...cantik sungguh....

ayahzain...hanis tak sanggup nak bercahayakan lampu lilin aje setiap hari...huhuhu...mati kutu tak leh nak buat ape mlm2 tu....

Atikah said...

Salam mama...

Cantiknya bekas lilin tu..... yang atas tu cam kelopak teratai...

ummi humaira said...

salam kak Ju...

bagus gak yer bergelap sekejap ,
dapat la gak menggunakan barang2 yg jd koleksi jer tu. he he he

CANTIK

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam mama ju,

cantik sungguh koleksi bekas lilin mama ju. auw! romantis sekali dinner time bergelap tu ya.

Nurilhami said...

salam mama ju, wahhhh cantiknya koleksi bekas lilin tu. dah mcm candle light dinner lak kannnn hehehe