Thursday, December 3, 2009

PENANGAN MANZLIE MEKAH 2.12.2009






Saya sentiasa mengikuti blog Manzlie. Blognya membolehkan saya sentiasa mengikuti perkembangan di Masjidil Haram setiap hari. Maklumlah, Manzlie bertugas di hotel yang bertentangan dengan Masjidil Haram, dari bilik hotel pun boleh nampak Kaabah!
Manzlie ramai pengikut, hari ini sudah 649 orang.

Saya salah seorang pengikut setianya, komen-komen untuk blognya sungguh banyak. Yang buat kami terharu, Manzlie masih sempat menjawab satu persatu komen-komen tersebut.

Hari ini saya challenge diri untuk turut dikategori dlm top 20 commentator. Tak sangka akhirnya saya mucul juga sebagai tempat pertama.Tapi sekejap je ,menjelang tengahmalam dah tukar nama lain.Nama yang biasa top three Cikgu Mas,Zie,Noor dan Rezeki...Saya mengenali ramai kawan maya di sini.

Yang buat saya terkejut, di Malaysia, Manzlie tinggal di Lestari Perdana 8! Kecil betul dunia ni. Saya di Lestari Perdana 5.

9 comments:

razi said...

Salam Kak Ju...

Moga sihat dan ceria...Tahniah jd no.1 walaupun sekejap je...

Ni kat Muadzam...smpi Selasa.

abangsulung said...

Salam,
Mak Datok, rupa-rupanya mamaju pegang rekod komen tertinggi 44 komen. Saya ingatkan AZ,ari u dia dpt 38 komen.
Caya lah mamaju..

mama ju, said...

Terimakasih Razi dan abgsulung.

Zie said...

Salam Mama Ju,
Salam silaturrahim dari Zie, kita selalu bertegur sapa di PDKM. Tahniah mama ju... rupanya rekod tertinggi (44), prihatin sungguh mama ju dgn blog berkat ni. Alhamdulillah, rupanya tinggal berjiran pun dengan CL.

Mama Ju, sebenarnya tak susah untuk berada no. 1 tu, tanda2nya :-

1. CL bersiaran biasanya setelah dia masuk pejabat. (9.30 pagi Mekah,kat Malaysia 2.30 ptg) Lepas solat subuh dan selepas sarapan.
2. Kalau musim haji dan ramadan, n3 baru kadang2 pukul 3 pagi waktu Malaysia.
3. Kadang2 CL jawap komen kat bawah.. tu tandanya dia dah masuk rumah, jap lagi ada new n3.
4. Tengok waktu solat kat Mekah, CL misti solat kat Masjidil Haram, lepas solat adalah new n3.
5. Antara waktu popular dia (kat Malaysia sebelum Asar, sebelum Maghrib & Isyak).
6. Sebelum tu pastikan akaun dah tersedia.

Saya sebenarnya baru je joint PDKM... Ok mama ju, selamat mencuba, takde jampi dan ayat2 cinta. hehehe...

mama ju, said...

Terimakasih Zie.tinggal kat mana?

Zie said...

Salam Mama Ju,
Tinggal kat Dutamas, KL. Jalan Duta + Cikgu Mas. Hehehe.... Nanti ada masa dan kesempatan, kita jumpa ye..

mama ju, said...

+cikgu mas tu tak faham le zie...

Noor said...

Salam Mama Ju..

Salam Ukhwah

heh heh.. cheq perasan muda belia bila panggil 'mama'.. tu dia, nama cheq sampai masuk dlm blog mama.. glamour sehhh

la nie yang selalu nama paling atas 'wan rusyaini'.. berderet nama dia.. he he

cheq pun dah nak kena pencen lah.. bagi chance orang baru berebut..

mama ju, said...

Mama pencen dah...jadi pemerhati pulak..