Ayam serama digunakan untuk membuat pati ayam untuk chicken chop.. Saya tuliskan secara ringkas resepi beliau.
Bagi membuat pati ayam Ayam, sayur (carot, saleri, bawang). air, tulang ayam.Renih ..
Chicken chop Ayam, garam,lada hitam,sos, serbuk paprika, sedikit rosemary. Perap 2 jam. Lumur ayam dengan tepung jagung,telur dan breadcrumb. Goreng dengan minyak panas.Cucuk dengan lidi, kalau tembus maknanya ayam dah masak.
sos chicken chop Butter, bawang besar,lada hitam (ketuk2)masuk sedikit tepung, pati ayam,cili sos,kicap, rosemary,garam |
5 comments:
assalamualaikum : ermm.... nak rasalah apple crumble tuh..
Assalamualaikum Mama Ju
nak rasa chicken chop mama buat...
he he
Wassalam
Assalamu'alaikum mama ju,
Kakak pernah tengok program ini. meamng pantas dia masak. Masa tu siap tunjuk dia pergi kedai beli bahan utk mask lagi.
kita nak gak tengok tapi asyik terlepas je..
sebelum nie saya pernah tgk rancangan nie..
rancangan 5rencah 5rasa, setiap selasa,pkul 9.30pg,di tv2...
Post a Comment